Termeni și condiții

Definiție

METAPHORA este un concept, un nume de magazin, o firmă deasupra vitrinei. În toate cele ce urmează, ca și pe cuprinsul întregului site metaphorabijoux.ro, METAPHORA se definește ca persoana juridică cu următoarele date:

Denumire METAPHORA ART SRL
Reg. Com. J40/942/2016
CIF RO35499095
Sediu str. Pictor Theodor Aman nr. 42,
Sector 1, București
Banca ING Victoriei
Cont RO05INGB0000999905622359
E-mail contact@metaphorabijoux.ro
Telefon 0741126563 (L-V, 10:00-16:00)
Accept

Accesul pe site-ul metaphorabijoux.ro constituie acceptarea termenilor și condițiilor descrise mai jos, în condițiile legii. Termenii și condițiile pot fi schimbate fără notificare prealabilă.

Confidențialitate

METAPHORA respecta intimitatea clienților sai. De aceea avem mare grija ca toate informațiile furnizate de cumpărătorii noștri sa rămână strict confidențiale.

METAPHORA este operator de date cu caracter personal, înscris în registrul ANSPDCP* cu numărul 27224.

 

Folosirea datelor personale

Orice informație oferita METAPHORA este protejata în conformitate cu legea nr. 677/2001 privind protecția persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal și libera circulație a acestor date. Stocăm informațiile clienților - nume, numere de telefon, adrese, adrese de email, istoricul comenzilor efectuate etc. pentru a oferi servicii de vânzare online cât mai bune și mai rapide, însă toate aceste date rămân confidențiale. De asemenea, adresa de email este folosită pentru newsletter, doar cu acordul persoanei vizate.

Pentru securitatea cumpărăturilor, METAPHORA nu are acces la datele cardurilor bancare, întrucât plata cu cardul se realizează direct pe siteul mobilpay.ro al partenerului NETOPIA.

METAPHORA nu transferă datele personale către terți decât pentru a realiza procesul de vânzare/cumpărare.

  • Adresa și numărul de telefon sunt transferate către FAN COURIER pentru a efectua livrarea la destinatar. Fan Courier nu partajează aceste date cu nici o altă entitate și nu le folosește decât în scopul de a realiza livrarea. FAN COURIER este operator de date cu caracter personal înscris în registrul ANSPDCP cu numărul 4487.
  • Adresa și numărul de telefon sunt transferate către NETOPIA (operatorul serviciului Mobilpay) pentru a efectua plata cu cardul, în cazul în care ați ales aceasta opțiune. NETOPIA nu partajează aceste date și nu le folosește decât în scopul de a realiza plata prin card bancar. NETOPIA nu stocheaza datele cardului bancar, le folosește strict pentru a autoriza tranzacția. NETOPIA este operator de date cu caracter personal înscris în registrul ANSPDCP cu numărul 9868.

METAPHORA nu transferă datele personale în nici o altă țară.

 

Drepturile persoanelor vizate

Conform legii, persoanele vizate (dvs. sau o altă persoană ale cărei date le furnizați) au următoarele drepturi:

  • Dreptul de acces la date. Orice persoană vizată are dreptul de a cere o confirmare asupra faptului că datele sale sunt sau nu prelucrate și orice alte informații privitoare la acestea.;
  • Dreptul de intervenție asupra datelor. Orice persoană vizată are dreptul de a cere rectificarea, actualizarea, blocarea sau ștergerea datelor, cu excepția cazurilor în care există dispoziții legale contrare.;
  • Dreptul de opoziție . Persoana vizată are dreptul de a se opune ca datele sale să facă obiectul unei prelucrări (de ex. folosirea datelor pentu marketing direct);
  • Dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale;
  • Dreptul de a se adresa justiției.

Pentru toate comunicările privind datele de caracter personal, folosiți orice modalitate de contact de mai sus.

 

*ANSPDCP - Autoritatea Naţională de Supraveghere a Prelucrării Datelor cu Caracter Personal

Drepturi de autor

Numele „metaphora”, „metaphora bijoux”, „metaphora bijoux ethniques”, precum și sigla sunt proprietatea METAPHORA și nu pot fi folosite sau copiate de altcineva. Tot conținutul site-ului metaphorabijoux.ro (inclusiv toate fotografiile, textele, elementele grafice, structura și chiar și elementele de programare) este protejat prin Legea drepturilor de autor.

Descărcarea imaginilor sau copierea conținutului materialelor sunt permise doar pentru uz personal; este interzisă folosirea acestora în scopuri comerciale sau de alta natură.

Dacă observați că aceste drepturi au fost încălcate, vă rugăm să ne înștiințați printr-un e-mail la adresa: contact@metaphorabijoux.ro.

Acuratețea imaginilor

Culorile reproduse în fotografiile bijuteriilor de pe acest site sunt foarte aproape de original, dar nu identice, redarea culorilor depinzând în mare măsură de felul în care este calibrat fiecare monitor în parte.

Bijuteriile pot părea mai mici sau mai mari decât sunt în realitate, în funcție de cum au fost fotografiate, de aceea fiecare obiect are o descriere a dimensiunilor (lungime, lățime, diametru, grosime etc.) de care vă rugăm să țineți cont atunci când alegeți o bijuterie METAPHORA.

Prețuri și stocuri

Deși ne străduim să nu existe inexactități în prețurile și stocurile afișate, errare humanum est, prin urmare ne rezervăm dreptul de a nu accepta comanda unui produs cu un preț afișat incorect sau pe care nu îl mai avem pe stoc.

Prețurile afișate sunt în lei și conțin toate taxele aplicabile, mai puțin costul livrării.

Pentru moment livrăm doar în România, prin Fan Courier. Livrarea standard pe care o oferim este doar în aria de acoperire a Fan Courier și este GRATUITĂ pentru comenzi ce conțin cel puțin o bijuterie și 12 lei pentru comenzi ce conțin exclusiv accesorii. Dacă adresa dvs. este în afara ariei vă vom contacta pentru a stabili dacă doriți sa ridicați pachetul de la sediul Fan Courier dintr-o localitate apropiată (fără costuri suplimentare) sau optați pentru livrarea la adresă, cu un cost suplimentar pe care vi-l vom spune înainte da a expedia comanda, pentru a obține acordul dumneavoastră.

Returnarea produselor

Aveţi dreptul să returnaţi produsele, fără penalități și fără invocarea vreunui motiv, în termen de 30 de zile calendaristice de la primirea acestora. Pentru aceasta trebuie însă să ne notificaţi în scris, prin una din următoarele metode, la alegerea dvs.:

  • printr-un e-mail la adresa comenzi@metaphorabijoux.ro (menționând numărul comenzii în cauză, numele dvs. și produsele pe care doriți să le returnați în cazul unui retur parțial);
  • completând formularul de retragere și trimițându-l fie prin e-mail la adresa comenzi@metaphorabijoux.ro, fie prin poștă/curier la adresa de mai jos;
  • prin orice altă declarație neechivocă în care vă exprimați decizia de retragere din contract (menționând numărul comenzii în cauză, numele dvs. și produsele pe care doriți să le returnați în cazul unui retur parțial) trimisă fie prin e-mail la adresa comenzi@metaphorabijoux.ro, fie prin poștă/curier la adresa de mai jos.
Destinatar METAPHORA ART SRL
Adresa str. Pictor Theodor Aman nr. 42,
Sector 1, București, 010779
Telefon 0741126563

Rambursarea se va face în termen de 10 zile calendaristice de la notificare, cu condiția ca produsele să fie returnate şi să nu fie deteriorate.

În cazul unui retur integral (returnați toate produsele comandate) vă vom rambursa toată suma plătită, inclusiv costul livrării, cu excepția costurilor suplimentare determinate de faptul că ați ales o altă modalitate de livrare decât livrarea standard oferită de noi.

În cazul unui retur parțial (returnați doar o parte din produsele comandate), vă vom rambursa o sumă egală cu diferența dintre suma plătită pe comanda inițială și valoarea comenzii actualizate. Comanda actualizată este compusă din comanda inițială din care se scot produsele returnate, iar valoarea acesteia se calculează în aceleași condiții (transport gratuit peste un anumit prag, reduceri promoționale temporare) de la data comenzii inițiale.

La orice retur, cheltuielile cu returnarea produselor sunt suportate de către cumpărător.

Garanție

Orice produs cumpărat din magazinul nostru online beneficiază de un termen de garanție de 30 de zile, în conformitate cu legea 449/2003 și O.G. 21/1992. Garanția acoperă numai defectele de fabricație, deteriorarea obiectului cauzată de accidente sau utilizare neadecvată nu va fi acoperită de aceasta.

Orice reparație la bijuteriile aflate în termenul de garanție se va efectua în mod gratuit. Produsele cu defect care se înscriu în termenul de garanție vor fi reparate, dacă acest lucru este posibil, sau schimbate cu un obiect identic, dacă acesta există pe stoc. În cazul în care obiectul nu poate fi reparat sau înlocuit, cumpărătorului i se va restitui contravaloarea acestuia și a transportului. Se consideră prima zi de garanție ziua în care vă este livrat coletul de către curier.

Dacă aveti probleme cu un produs aflat în garanție va rugăm să ne scrieți un e-mail la adresa contact@metaphorabijoux.ro.

Această garanție nu afecteaza garanția legală privind conformitatea produsului, conform legii.

Conciliere și rezolvarea reclamațiilor

Dacă întâmpinați o problemă și soluția oferită prin email sau telefon de persoana cu care discutați nu vă satisface în totalitate, vă rugăm să vă adresați pentru conciliere și rezolvarea reclamațiilor doamnei Maria Mănoiu, la adresa maria@metaphorabijoux.ro.

Soluționarea online a litigiilor

Portalul european de Soluționare online a litigiilor a fost creat de UE pentru a veni în sprijinul consumatorilor.

Dacă aveți o nemulțumire cu privire la un produs cumpărat de la noi și în urma concilierii nu găsiți satisfăcătoare soluția propusă de noi, puteți utiliza acest site pentru a depune o reclamație și a găsi o parte terță neutră („entitatea de soluționare a litigiilor”) care să realizeze o soluționare alternativă a litigiului prin mediere, conciliere sau arbitraj.

În comparație cu procedurile judiciare, soluționarea alternativă a litigiilor este de obicei mai ieftină, mai puțin formală și mai rapidă. Puteți accesa aceste servicii urmărind linkul de mai jos:

Soluționare online a litigiilor [RO]